2016. augusztus 14., vasárnap

Testtől lélekig

A vasárnapot a Batha-porta Olajütő és mangalicafarm programjával indítottuk, ahol a felnőtteket kolbász és szalonna kóstolás, míg az aprónépet játszóház várta.



A TudomisénmiCSODA Egyesület CSODA-LAKAT programja már nem csupán a gyermekek, de a felnőttek számára is kínált játéklehetőséget és kreatív feladatokat. A kézműves és egészségfejlesztő műhelyekben helytállókat bátorságukért és ügyességükért jutalom illette. Hogy ez mi volt, maradjon titok, hiszen szerdán ismét lehetőséget kapnak azok, akik ma lemaradtak róla. Inkább essék szó a próbákról.
A szappankészítés fortélyaiban mélyedtünk el először, kellő óvintézkedéseket téve a lúg maró hatása ellen.



A gyógynövényes tanácsadásba éppcsak belefüleltünk, a célbadobó versenyt, a hamuban sült pogácsa készítését és a vesszőfonást pedig kívülállóként csodáltuk meg.




A gyapjúból életre kelő figurák sorát viszont mi is szaporítottuk egy virágtündérrel és egy kis sárga lepkével.



Sajnos a fáradt vándoroknak kijáró frissítő talpmasszázst, vagy a virágterápiás tanácsadást nem volt már időnk megvárni, mert éhes gyomrunk bizony jelezte, hogy jócskán elmúlt dél. Ebéd után a bicikliről ismét autóra váltottunk, mert Márokföld, majd Zalaegerszeg volt az úticél - lehetőleg sötétedés előtt.
Márokföldén a Högl házaspár nyitotta meg előttünk portáját. Csaba a filmstúdiót, míg Kati a növögető néprajzi gyűjteményt mutatta meg számunkra. Közben pedig a család két barátjával, Kedvessel és Felhővel is közelebbi ismeretséget köthettünk. A két csődör bizalmát körtével próbáltuk megszerezni.




Következő progamunk az Aquacityben megrendezett Jótékonysági Nap volt. A zsúfolásig megtelt strandon testünk felfrissítésén túl annak táplálása sem ütközött nehézségbe, mivel a pörköltfőző verseny eredményeiből még akadt egy-egy csapatnál. A gyerekek számára az igazi élményt azonban a helyszínt biztosító mentőautó jelentette.





Gyönyörű naplementében indultunk vissza Őriszentpéterre, ahol még egy pár dal erejéig Palya Bea Tovább Nő koncertjébe is belehallgathattunk az út mentén.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése