2016. augusztus 21., vasárnap

Hétrétország egy évre bezárt



Esős, borús nappal köszöntött be Hétrétország búcsúzása. Hazafelé készülődtünk mi is. A délelőtt pakolással és úticsomag készítéssel telt. Dél körül jártunk, mikor leértünk a Malomhoz, búcsúzni. Finom eső szitált. Csupán a szervezők és régi ismerősünk, a kutyus lézengett a helyszínen. A kirakodóvásár pultjai üresen álltak az esőben.
Bár a kercaszomori búcsúkoncertet nem volt időnk megvárni, Csödén még beugrottunk a Természetes Oskolában rendezett kiállításra. A tablók Lőrincz Lili Hanna és Kecskés Kinga barátságáról és életéről meséltek. A két lány minden évben a csödei alkotótáborban nyaralt, s ebből született emlékeiket és életútjukat tárták elénk sajátos megfogalmazásban. Sajnos a fényképezést kihelyezett táblájukon megtiltották.
A hazaút némileg megkeserítette az eltelt hét emlékeit azzal, hogy az M7-es autópályát választottuk. A 109-es km-től csak lépésben, vagy néha meg-meglódulva lehetett haladni. 30 km után, Polgárdinál más utat választottunk, Székesfehérváron át Etyek felé, de így is két és fél órával hosszabb lett az eredetileg négy órásra tervezett utazás. Végül mégis szerencsésen, balesetmentesen hazaérkeztünk este nyolcra és még volt időnk a kipakolásra is.
Hogy egy év múlva ismételünk-e? Ki tudja! Sokan már döntöttek, így Hétrétország vélt idejére a szállások már most fogynak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése