2016. augusztus 17., szerda

Feltöltődés

Ma pihenőnapot tartottunk Hétrétországban. Az Iciri-piciri játszóházban tett látogatást követően visszaadtuk a bérelt bicikliket és a Csoda-lakat program mai kínálatát vettük szemügyre. Az arcdiagnosztikát, néma coachingot és a Bach-virágterápiát kipróbáltuk, a hamuban sült pogácsát megkóstoltuk, a szalmabálákra pedig felcsücsültünk pihenni. A vesszőfonást innen lestük.



Délután aztán felkerekedtünk és átgurultunk Simon Attila világjáró fotográfus kisrákosi portájára.  Az apropó egy olyan koncert volt, melyen egy 1874-ből származó Bősendorfer zongorán került bemutatásra Muszorgszkíj ugyanezen évben komponált műve, az Egy kiállítás képei című darab.


Mivel sokunkat érdekelt a házi-koncert, így kicsinek bizonyult a 40 székkel berendezett műterem.



Többen az udvaron leterített pokrócokon heveredtünk le, míg mások a szemközti szín alatt elhelyezett padokon foglaltak helyet.





A koncertet tovább gazdagította, hogy az előadó, Tóth László minden tételhez magyarázatot is fűzött, továbbá kihelyezte az adott tétel alapjául szolgáló festmény képét is, már ha beazonosítható volt.  





A koncert után Kisrákoson maradtunk még, hogy Sütő Gábor portáján megtekintsünk egy villamos és két vasúti modellt működés közben.



Nagyrákoson Baksa Eszter portáján tehenekkel, disznókkal, kecskékkel, birkákkal és persze kiscicákkal ismerkedhettek meg a látogatók, illetve kóstolhattak friss házi tejet, palacsintát, aszalt almát, vagy vásárolhattak szárított vargányát, hagymát.




A szállásunkon elfogyasztott vacsora után még belehallgattunk a 30Y frontmberének, Beck Zoltánnak a szerzői estjébe is. Aztán pihenőre vonultunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése