2018. augusztus 13., hétfő

Mézeskalács hímzéstől a kavicsfestésig - Második napunk Hétrétországban

A biciklis reggeliszerzést követően - aminek eredményeként mindannyiunk pocakja megtelt, vércukorszintje helyreállt -, miután megcsodáltuk szállásadónk melegházának lótrágyán hizlalt óriási haszonnövény dzsungelét, valamint lovacskáit és birkáit, nekiindulhattunk a mai programnak.




Kerkakutason - szombatig még - Kovács Ildikó mézeskalács hímző programja volt az első állomás.


A látogatókat már nagy munkában találtuk. Bőszen gyakorolták - akárcsak az elsős kisdiákok az írást - a mézeskalács hímzés alaplépéseit.


Kitartó munkájuknak meglett az eredménye: mindannyian egy-egy piros szívet is elnyertek, melyet kedvükre díszíthettek a betanult mozdulatokkal.


A motívumokból Ildikó is bőven adott bemutatót saját termékein, melyeket a környék vásáraiban, programjain szokott értékesíteni.


Én is előbb találkoztam hímzett szíveivel az őriszentpéteri szombati vásárban, mint az alkotóval magával. A hűtőmágnesek,


a levendulás kalács,



a mézes házikó,


a kalocsai díszítés,



a fehér hímzés és a sok más szépség









mind alkotója kézügyességét és fantáziáját dicséri. Ildikóét, aki szombaton férjhez megy. Párja már el is készítette ajándékát Ildikó új nevével. 


Csak és kizárólag az esküvő miatt nem lesz náluk nyitott porta aznap. Illetve nem náluk, hanem édesanyjáéknál.



Saját portájukon még nem tudná fogadni a látogatókat a hely szűkössége miatt, de terveik között szerepel egy istálló átalakítása. Reméljük, hogy egy-két év múlva már náluk, Kerkáskápolnán találkozunk.



A mézeskalács díszítés fortélyaiba való bepillantás-begyakorlás, valamint egy mézeskalács fagylalt megvásárlása után Tormaföldére vezetett az utunk. 


Itt a lovasterápiás udvart és az udvar különféle állatfajait csodáltuk meg.





Közben Csodásnak dolga akadt, s ebbe is beleleskelődtünk.




Szécsiszigeten a templom volt a következő célpont, de sajnos zárva találtunk. A külsőleg csodásan felújított templom kertjében a festett kőkeresztet, s a kulcslyukon át az oltár egy apró részletét nézhettük meg csupán.




A meleg miatt Lentiben nem tartottunk városnézést előzetes terveinkkel ellentétben, hanem menekültünk tovább az árnyas Őrség felé. Kerkáskápolnán betértünk Novák Edit portájára, megcsodálni magas-ágyásait, melyek állítólag idén nem remekeltek,


továbbá a festett köveket és CD-ket.





Sajnos időszűkében a festés kipróbálására nem vállalkoztunk. Talán majd otthon. A napot ismét a medence langyos vizében zártuk naplementekor. Akárcsak a napközben látott bivalyok, akiket a böglyök elleni szokásos dagonyázással való elfoglaltság közben leptünk meg.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése